det här med politik.


Miljöpartist-Pelle.

Vet ni hur många gånger jag fått höra följande ord den senaste tiden: "Jag antar att du kommer rösta blått eftersom din syster är aktiv inom Moderaterna". Har jag fel eller säger inte det mer om personen i fråga som säger så, efter vilka premisser denne röstar efter?

2006 röstade jag, hör och häpna, faktiskt på Miljöpartiet. Jepp, så sant som det är sagt! Jag hade en Kånken-väska och drömde om ett bockskägg, så Miljöpartiet kändes som det enda självklara. Jag gillade deras politik också. Just då åtminstone. Fullt lika grön är jag kanske inte idag. Inte efter att vi rannsakat oss själva rent politiskt (mest skoj dock) på statsvetenskapskursen jag gick på LiU för några år sedan.

Jag fick precis en önskan om att jag skulle skriva hur jag ställer mig i det stundande valet. Nä, det kommer inte att hända. För jag är så jävla less på alla hobbypolitiska inlägg som alltid blossar upp så här i valtider. Sen att hela mitt Facebook- och Twitter-flöde dessutom är smockat med sura kvartspolitiker som argumenterar och låtsas kunna sin grej gör inte saken bättre heller.

Jag tycker både den röda och den blåa sidan kommer med för- och nackdelar i sin politik. På riktigt. Sen så finns det alltid en sida som passar en själv lite bättre. Och låt oss stanna där här på Pälläs Persönliga, aight!

Väljer man sen att rösta på Sverigedemokraterna, då har jag istället ett och annat att säga till om. För er mindre vetande Sverigedemokrater, se på det här klippet!

PISS OUT!
stefan

Word, brother!

Himmel unt Pannkaka!

Så länge man inte röstar på SD så är det okej.Eller okej, om man röstar på Kristdemokraterna är man inte heller så fresh, men annars är man okej.Förlåt, om du nu röstar på Kristdemokraterna. Jag gillar dig ändå.Okej.

Emma says style, love & rock and roll.

Det här valet blir helt plötsligt nästan blått eller rött oviktigt för mig, fastän jag är inbiten vänsterpartist. Det är klart att jag vill att de rödgröna ska vinna, men framförallt vill jag att folk överallt tar sig ur sofforna och röstar så innihelvete så att sd inte kommer ha någon plats! DET är helt klart viktigast!!

Elin

Hahaha. Vad bitter du är! Det är ju kul att höras folks åsikter, att människor kampanjar på stan osv. Men fan, tänk att du fick rösta 2006. Du är gammal, Pelleplutt ;) Haha.

Lena

är det inte just pelles personliga det är det här? alltså, ge oss lite personligt götta! nä, men det klart man inte behöver prata om vad man röstar om!

själv är jag ju totalt jätteuppe i valet, det fattar du väl på facebook om inte annat. höhö.

Emma says style, love & rock and roll.

vafaaaaaaaaan säg du pöjk. Har du mer bekanta i Umeå än moi?! Alltså typ riktiga människor och inte bloggmänniskor?! Förstår du hur kul det vore om du drog med dig ett skönt gäng, tänker mig.... stefan å lena OCH KOM UPP HIT! oj oj oj. Vi skulle äta massor av palt, välta älgar, putta sälar från isflak och annat skoj man kan hitta på... hmmm.. vi skulle ha såååå kul :D

Maria

Du resonerar som jag du Pelle. :P Det här valet har jag försökt att resonera vilket block klyftan mellan vad jag håller med om och inte håller med om är minst.:P

Emma says style, love & rock and roll.

men pelle fluff, har du missat att jag har en garderob i samma storlek som ett rum?! (Eller alltså, mjaaa det är ett rum som jag har som garderob okej) där jag kan stuva in hur många sörlänningar som helst!!! :D

Rosita

Haha okej Pelle!

Kanske ska passa mig för att blogga om politik då ;)

Maria

Svar: Nä, det är inte lätt att rösta.. Lite pest eller kolera över det hela tycker jag.:P

stefan

Jag tycker det låter trevligt med Emmas inbjudan ;)

Svorskan

Jag tycker inte man skall binda upp sig till att man MÅSTE vara blå eller röd. Politik i skandinavien fungerar inte så att ett parti ensamt kan styra och ställa ändå. Jag röstar rött om jag anser att vi behöver mer av den varan utifrån hur det ser ut i dag och hur jag tror de närmsta åren blir och sen röstar jag blått om jag tror det är det vi behöver lite mer av. Det blir aldrig de helt stora ändringarna ändå (på gott och ont). SD och Skånepartiet (de är egentligen en parodi, jätteroliga ;D) tar jag inte ens på allvar. Som norsk medborgare kan jag enbart rösta kommunalt, men jag röstar.

Tess

Bra skrivet!

någon

Det här inlägget kan jag inte hålla med, mer än jag redan gör, om. Bra skrivet pelle!

någon

Alltså mer, än jag redan gör. kommatecken är som femtiöringar, jobbiga.

anna (den nyare och bättre versionen)

"RÖÖÖÖSTA RÖÖÖÖTT MODERATJÄÄÄÄÄVEL!" skrek Linnea på stureplan en gång, apropå ingenting.Tack, Kjell är cool.

nathalie

mm. tyckte det saknades lite allvarliga inlägg här på pellespersonliga.hahaha, vem försöker jag lura?sv: eller hur! precis min tanke! jag ser så jävla kool ut!PELLE

Någon: Så du, håller alltså, med, mig, kommatecken?;)

fridolina

Men Pelle, eftersom att detta är din personliga sida kan du väl tella oss lite? please?Jag har en kånken och funderar att rösta på Miljöpartiet. Bockskägget skippar jag dock!

Madde

Men du röstar väl på FI eller Centern som den bondeson du är

Frikadellen

Oh ja! Bloggdejt deluxe! JÄVLAR VAD PEPP JAG BLEV! Att du kallar det knUllared lugnade inte direekt ned mig!

cecilia tipsar

som jag håller med här. vem fan säger att man röstar som sina nära? dumheter! var och en har väl en egen hjärna hoppas jag. jag nämner inte heller hur jag tänker rösta, tipsar mer rent allmänt om hur man kanske kan tänka inför valet. för mig kvittar det helt hur andra röstar, bara de gör det och gör det med eftertanke!

wingers

fan, håller både du o stefan på att odla skägg samtidigt? sexigt värre. nu kanske det är dags att börja med lite bögporr?and by the wizzay, jag hade lätt röstat på dig om du startade ditt eget parti. känn på den, du!och nä, jag har inte sett fäbodjäntan, men kan lätt tänka mig att det är en film i min smak ;P

Lisa

mehhhhhhhhhhhhhhhh isåfall ska jag också komma till emma hahahahahah! :) det där lät ju hur skoj som helst! haha.och rösta rött pellsis eller grönt eller vad du vill men inte nå sverigedemokrat eller moderat. puss och förlåt om jag är dryg rödgröning nu! :)

Huskatt

hahaha, jag har fått griniga kommentar redan över mitt lilla skämt med Fredrik på morgonen :D

Lena

för övrigt är miljöpartiet mycket mindre av det där flummiga man såg dem som för fyra år sedan. även om du utvecklats så har de det också. ;)

Syrran

Ja, du har ju superstor koll på nästan alla partier och jag vet att du kommer välja rätt!Alla som säger att allianspolitik är skit - vet egentligen inte så mycket om politik. De tror att allt är en dans på rosor och att man kan strö pengar runt sig... Allt UTAN ANSVAR! Vem i helvete ska ta ansvaret egentligen?! De röda menar ju att staten ska styra över alla människor. Den enskilda individen ska ha så lite som möjligt att säga till om. Stackars er som tror så lite om era medmänniskor... Jag är moderat och tror på en stabil jämnvikt!Vi har gjort det mer lönsamt att arbeta med historiska skattelättnader för låg- och medelinkomsttagare. Vi har minskat företagens kostnader för att anställa samt gjort det enklare och mer lönsamt att driva företag. Flera reformer för att bättre stödja människor utan jobb tillbaka till arbete har sjösatts. Vi har påbörjat arbetet för mer kunskap och arbetsro i skolan, en värdig äldreomsorg, en tryggare och mer tillgänglig vård samt gjort historiska satsningar på det svenska rättsväsendet. Med en unik satsning på vägar och järnvägar knyter vi ihop Sverige. Med världens kanske mest ambitiösa klimat- och energimål ligger Sverige nu i täten för minskade utsläpp.Samtidigt har vi tagit ansvar för Sverige i en svår tid. Då en global finanskris drabbat världen och ställt oss inför den svåraste prövningen sedan depressionen på 1930-talet. Vi har bekämpat krisen med tydliga insatser för jobb, omställning och resurser för att värna välfärden i hela Sverige. Samtidigt har vi sett till att inte tumma på ansvaret för Sveriges ekonomi.korven

jag har alltid sett dig som röd, vet inte varför.