30 låtar, del 1.


Fick en förfrågan om att göra musiklistan som vandrade bloggarna runt för ett par veckor sedan, "en låt om dagen i trettio dagar". Jag kör Addspirit-stil på min lista och delar upp skiten på två delar. Jag är inte fokuserad nog att ägna trettio dagar åt en och samma lista.

Nu börjar vi.

1. DIN FAVORITLÅT
Efter mycket övervägande, så svarar jag nog Communication med The Cardigans. Av den enkla anledningen att det är en grym låt. Från en grym skiva dessutom. Long Gone Before Daylight är faktiskt det mest spelade album som jag äger.

2. DEN LÅT DU GILLAR MINST
Listan med låtar jag inte gillar kan göra lång. Bra mycket längre än listan med favoritlåtar. Just nu gillar jag inte Popular med Eric Saade. Mest för den enastående texten.

3. EN LÅT SOM GÖR DIG GLAD
I'm So Happy med Salem Al Fakir och Josephine Bornebusch. Kom igen, det är introt till Solsidan! Hur kan man inte bli glad?

4. EN LÅT SOM GÖR DIG LEDSEN
Breathe Me med Sia gör en lite vattnig i ögat.

5. EN LÅT SOM PÅMINNER DIG OM NÅGON
Jacob Hellmans Hon har ett sätt. Jag lämnar punkten omotiverad.

6. EN LÅT SOM PÅMINNER DIG OM EN PLATS
Madonnas Hung Up kommer alltid förbli anthem för mina två veckor praktik på Åland. Restaurangen hade en Mix Megapol-ish kanal på i bakgrunden och den där jävla låten spelades, utan att överdriva, minst en gång i timmen.

7. EN LÅT SOM PÅMINNER OM EN HÄNDELSE I DITT LIV
Så fort Waka Waka spelas så rullar små glimtar från min maskerad i somras (jag var ett paket!) framför ögonen. Någon kirrade till och med en egen dans till låten. Det var en härlig jävla kväll!

8. EN LÅT SOM DU KAN ALLA ORD TILL
Så här på rak arm så svarar jag... Everything's Just Wonderful med Lily Allen. Käften rullar förjäkla skönt när man sjunger med i den. "It's just the bureaucrats who won't give me a mortgage. Well it's very funny cos I got your fucking money and I'm never gonna get it just because of my bad credit".

9. EN LÅT SOM DU KAN DANSA TILL
L'amour à la Française med Les Fatals Picards. Jag får dansspasmer bara av att nynna den låten.

10. EN LÅT SOM FÅR DIG ATT SOMNA
Coldplays God Put A Smile Upo.... ZzzZzZzZzzZzzz....

11. EN LÅT FRÅN DITT FAVORITBAND
Band och band, jag lyssnar inte på så många band (kom jag på nu). Men jag gillar ju som sagt The Cardigans så låt oss dra till med Live & Learn.

12. EN LÅT FRÅN ETT BAND DU HATAR.
Låt mig citera de kloka orden från Addspirit-Anna: Tokio Hotel - Monsoon.

13. DIN GUILTY PLEASURE-LÅT
Miley Cyrus med Party In The USA. Vad som började som ett stort skämt här på bloggen, har nu gått och blivit ett förfestmåste. Knäcka en bärs i solen till tonerna av Miley - det är grymt det!

14. EN LÅT SOM INGEN SKULLE FÖRVÄNTA SIG ATT DU GILLAR
Adrian Lux med Teenage Crime. Går jag på krogen så undviker jag mes-techno-dunka-dunk-golven, så att jag gillar den här låten förvånar nog en drös med människor.

15. EN LÅT SOM BESKRIVER DIG
Vad betyder ens den här punkten? Jag svarar Pelle Plutt-ramsan i ren protest!

Slut på del ett. Härnäst kommer del två.
anna

kul att du tog tag i det här du! och ja fy för Monsoon, blää. Men vafan Cardigans? eller den skivan är ju bra men inte sååå bra. Och jag saknar länkningar till låtarna :/ blev ju sugen på att lyssna på vissa jag inte hört men orka söka upp själv liksom :P

Hääna Banääna

Men va? "Två veckor praktik på Åland"?? Vilken restaurang? (Ja det hör till att man som ålänning är sjukt nyfiken. Därav den obligatoriska frågan "vemses barn e du då?" när man träffar någon man inte känner)

martha

Älskar Waka Waka! och jag älskar spanska landslaget! Typ