Ett lik i garderoben och ett i hallen.


Jag läste en lustig artikel i Aftonbladet igår om mäklare i Hong Kong som specialiserat sig på lägenheter där någon dött. Man är där enligt lag skyldig att berätta för eventuella köpare att till exempel ett mord begåtts på plats. Varpå många väljer att avstå på grund av vidskeplighet.

Jag försöker sätta in mig själv i samma situation, hur jag själv skulle göra. Och jag tror faktiskt jag skulle avstå ett köp/hyreskontrakt om jag visste att "i den här hallen dog den förre ägaren av chockartad pälsallergi". Inte så mycket av vidskepelse. Eller inte alls av vidskepelse faktiskt. Det skulle snarare kännas som om jag besudlade någons "sista viloplats". Och att det vore lite ofräscht.

Kanske är samma sak som "vidskeplighet", jag vet inte? Det handlar i alla fall inte om någon direkt rädsla för spöken eller så.

Samtidigt så tänker jag så här: inom de närmsta dagarna så ska jag flytta in i ett hus från tidigt 30-tal. Och då är det väl bara att anta att det någon gång dött någon mellan husets fyra väggar under de åttio år som det stått upp. Ochgör det mig inte något, så länge jag slipper exakta dödsdetaljer. För, och här kommer sensmoralen, alla ska vi ju dö förr eller senare. Det är ofrånkomligt och ytterst naturligt.

Det har jag lärt mig i Six Feet Under. Också känd som en världens bästa (och nyttigaste) serier.
Karolin

Jag har glömt hur kul det var att läsa din blogg Pelle:D. Hoppas allt är bra, förstått att du ska flytta? Kram på re

Emma says style, love & rock and roll.

gaah, skrämmande tanke. Fast ja, man får sig en liten realitycheck med six feet under.

anna

fan det går segt för mig och sfu. är i början av säsong 4 (tror jag) men var länge sen jag kollade nu. tycker det är bra men lite segt ändå, hm...

Ester

Lik kan faktiskt dyka upp där man minst anar det. I lufttrumman på mitt favoritbibliotek (och eventuellt enda besökta innanför tullarna) hittade man en mumie efter en uteliggare. Tuff skit.