Psykopaten från ovan: del 2.


Någon här som minns mitt samtal med min granne som bor över mig? Behöver ni fräscha upp minnet? Klicka här.

Alltså den här mannen, han är min största böld i röven. Fan vad jag hatar honom! Det handlar om rent hat. Jag har då aldrig stött på någon som bär på så mycket vrede. Vrede som han riktar mot personen som bor under honom. Och som han tydligen gjort i åratal.

Utöver den där första gången nere i tvättstugan så har jag haft åtskilliga möten med "det". En gång kom han ned när jag hade besök.

- "DU, DU VET ATT DU KOMMER FÅ BREV PÅ POSTEN VA?"
- "Jaså, det säger du?"
- "JA, FÖR NÄR MAN VÄSNAS SOM DU - DÅ FÅR MAN TILLSÄGELSE FRÅN HÖGRE UPP!".
- "Okej, är det något speciellt du syftar på?".
- "DU VET ATT MAN SKA VARA TYST ÄVEN PÅ DAGTID? DET VET DU INTE VA? NÄ, DET VET DU INTE?"
- "Tyst och tyst, mellan klockan 22 och 07 så har man väl vara tyst, om det är det du menar?"
- "DET SKA VARA TYST JÄMT!"
- "Så du säger det, ja. Har jag stört dig? För det låter som om jag har gjort det?"
(Jag hade inte stört honom, jag hade knappt varit hemma på hela den månaden. Jag har aldrig stört någon).
- "NÄ, MEN DU HAR VARIT TYST NU! DET HAR DU!".

Så där har det hållit på i ett halvår. Han skäller för saker som inte hänt och när jag svarar på hans "argument" med frågor - så hoppar han till nästa punkt han vill skälla om. Den ena absurda saken efter den andra. Här om dagen så fick jag bland annat tillsägelse om att jag spolade vatten om dagarna (när jag diskar och duschar till exempel) och att jag spolar i toaletten enbart för att reta honom. Dessutom borde vi gå på toaletten på olika tider, för "han orkar inte gå på dass samtidigt längre".

Tilläggas ska också att jag inte hört ett enda pip från någon av mina grannar, och då är jag omringad av folk från alla håll. Konstigt att han då lyckas höra mig hela tiden. Mig och mina (för mig okända) ravepartyn.

Jag har kontaktat hyresbolaget och sagt att jag behöver hjälp, att situationen är löjlig och att jag inte vet hur jag ska hantera den. Det sista jag vill är att ha någon löjlig grannfejd som Aschberg ska komma och medla. Och de anställda på bolaget kunde inte ha varit mer hjälpsamma, de har varit ytterst empatiska och förstående.

Mannen har tydligen varit ett problem under en längre tid som jag förstod det. Men eftersom det här är demokratin Sverige, så kan man inte bara göra hur som helst när som helst. Nog för att han fått flera varningar och anmälningar om trakasserier, så kan han ändå inte få sin lägenhet "tvångsuppsagd" via Hyresgästföreningen utan möjlighet till överklagan eller tre månaders uppsägningstid. Det är en lång process, fick jag berättat för mig. Jag har rätten på min sida, men det tar tid.

Så jag tog ett erbjudande om att få byta lägenhet. Vilket är det bästa som hänt på så jävla länge! Skitsurt på den här lyan, för det här är ett grymt hem. Men tanken på att få slippa psykfallet ovan väger över den förlusten. Jag hoppas allt blir bra och man snart kan slippa känna sig hämmad i allt man gör.

Så nu blir det till att börja flyttpacka snart igen. Det spolar vi toaletten på!
Michaela Snöborgs

HAHAHA, hoppas inte de nya hyresgästerna läser detta :P då blir du aldrig av med lägenheten ;) fy fan, skrattade högt när jag läste!

Ella

Juristen i mig säger: Ja, självklart har du rätt enligt jordabalkens regler.

Barnet i mig säger: Kan du inte jävlas med honom tillbaka nu när du ska flytta då? Typ...gå upp till honom helt random någon gång och plinga på och bah "Men nu får det väl fan vara nog?! Så du klampar och har dig, jag kan inte höra mig själv tänka! Låter som att du övar stepp" eller nått jättetöntigt, och sen bara gå iväg och komma tillbaka typ en halvtimme senare igen? Jag hade så gjort det!

Anonym

åh, hoppas det löser sig½! fyfan vad drygt det måste vara!

fridolina

Skööööönt att få slippa puckot! Dock ganska oskönt att flyttpacka. Jag flyttade ju för två veckor sen och nu ska det dröja länge innan nästa gång. Hoppas jag..

Cicci

Han låter rövig. Hahaha hade varit så kul att se det asvsnittet i Grannfejden.

Myaraq

insane.

HomoErotis

Fruktansvärt tråkigt med sådana grannar, hopas det ordar sig. Flytta kan vara en nystart, men också jävligt jobbigt med packning och städ. Men hoppas på det bästa, vännen.

Anna

Men fy fan vilken jävla idiot!! Påminner mig om de hemska dagarna jag hade en gång i tiden med galen granne. Fast med tillhyggen... Skönt som tusan att du får byta lägenhet! Men stackars nästa som kommer få gå igenom samma sak igen. Måste vara besvärligt för hyresbolaget att behöva flytta på folk hela tiden bara?

Martha

skönt att få slippa gubbfan! Han verkar vara helfäng'!!

Madde

Vissa ska inte bo i lägenhet utan i ett hus mitt ute i skogen, synd bara att det är du som måste flytta och inte han. Men skönt ändå att du fick en annan lägenhet.

pubes

jävla tragisk historia hörredu! men jag håller med ellabarnet; go fucking nuts on him!

Leo

Vilken obehaglig människa, verkar lite sjuk på nåt sätt... Tänk om man en dag vaknar upp och inser att man blivit en sån person som bara gnäller och hatar alla. Då skjuter jag mig nog!

Finne-Sarah

Alltså hahaha .. Kidding me? No? att de ska finnas stört folk här i världen. :D

Pernilla

MEN HERREGUD! HAHAHAHAHAHA!

fifi

Trist att du ska behöva flytta pga en sån idiot, men jag vet hur det är, höll på att bli knäckt av grannkärringen där jag bodde innan. Hon klagade och klagade och oftast var det helt tyst.