Smittsamt.


Upp med tänderna, Judis!

Så vi hyrde Contagion på min digitalbox häromdagen. Det här var en film som jag verkligen ville se på bio när det begav sig. Men som så många gånger med bio, så kommer man iväg på högst två av tio rullar som verkar värda att se.

Just den här tackar jag min lyckliga stjärna för att jag missade. Tror jag.

Handling: Gwyneth Paltrow dör, en okänd smitta sprider sig, Matt Damon är immun, alla dör, Jude Law har på sig skeva löständer, Kate Winslet ser sliten ut, Laurence Fishburne spelar samma roll som i CSI och apor används för att hitta botemedlet.

Det är minst sju olika plots den här filmen. Plots som inte vävs samma speciellt bra någonstans. Och Jude Laws tänder spelar en betydande biroll. Varför skulle han pryglas med en skev tandrad? Alla vet ju att han har ett sönderblekt Hollywood-flin precis som alla andra i filmen. Skulle han verka mer pålitligt som britt tro? Var det ett samhällskritiskt statement mot engelsk tandvård, som utsetts till sämst av alla I-länder?

Efter slutscenen rådde kaos i huvudet. Jag visste inte om jag gillade filmen eller inte, om den var en shit eller hit, om jag förstod handlingen fullt ut och om Jude Laws tänder var förtjänt av en Oscar-nominering för sin insats eller inte. Allt klarnade dock så snart eftertexten började rulla.


DIRECTED BY
STEVEN SODERBERGH


Amen dåså. Case closed.

Betyget blir en svag trea. Hade det inte varit för Laws tänder, så hade det blivit en tvåa.
anna

den där har jag ju velat se! kanske också ska hyra den då :)

Lollo

Aj då vilket missöde :/

Actual Brit

Jude Laws karaktär är australienare.. Han själv är dock britt.. Väldigt amerikanskt detdär att blanda ihop alla accenter som inte är amerikanska.. Förutom detta mycket bra blogg pelle, forstätt vara dryg men med rätt fakta :):)