I see deaf people.


Vet ni vilken film som inte "stood the test of time"? Sjätte Sinnet. Jag minns när den här rullen kom, vilken braksuccé den blev och hur jävla rädd man blev av den. Eller åtminstone jag, elva år, sket knäck efter att jag sett den första gången. Tack mor och far, det var verkligen en slående pusselbit i er uppfostran, att släpa med en redan mörkrädd unge på en filmvisning om spöken.

Så när jag såg att TV3 skulle sända den, så sa jag till grannen (som är vilsen i populärkulturen) att "den här ska vi se, den är svinläskig". Hopp byggdes upp, vi väntade oss en trevlig måndagskväll. Kanske att vi inte skulle lyckas somna utan varandras sällskap, utan blev tvungna att skeda natten igenom.

Inte då. Jag blev inte ens lite lös i magen.

Det som irriterade mest var hur fel jag mindes handlingen (jag har ändå sett den fler gånger efter biobesöket 1999). Så djävulskt långdragen början. Och cheesy som fan! Det enda riktigt läskiga i filmen är när de är på kalas och de stänger in ungen i skåpet på vinden.

I och för sig är ju Mischa Bartons spyscen värd en uppföljare bara den. En grundpelaren till resten av hennes liv.
A

Roligast om du på allvar trodde killen sa "Jag ser DÖVA människor".(apropå rubriken) :D

Sen är ju "Sjätte sinnet" en film som gör sig bäst första gången, med tanke på twisten.Och apropå att "stand the test of time": gissa hur jag upplevde det att se "Kråkguldet" som 9-åring 1976, och nu som 44-åring. Verkligen skitspännande! Hahaha!

ida

bara det att mischa barton kan spy på beställning är ju lätt värt att göra en film om. åtminstone en dokumentär