HATAR ALLT IDAG!

Nu har jag i nio timmar, med undantag från en snabbvisit hem på landet och en lunch på stan, suttit och försökt lista ur fan man klarar flyttar blogghelvetet till Wordpress. Detta eftersom jag tycker blogg.se är så in i helvetes begränsat. Mest av allt vill jag ha ett kommentarsfält där ni, ni som skriver kommentarer, ska kunna svara på vad andra kommenterar. Plus en massa härliga plug ins.
 
Lite som inne hos Katta Kvack eller Apans - de har ju användarvänliga Wordpress-bloggar båda två, med roliga funktioner och egna typsnittsval.
 
Skrek desperat efter hjälp på Twitter och blev hänvisad till Wordpress.com. Men nej, det är inte det jag ska ha (tror jag). Jag vill fortfarande ha min .se-adress (så att ingen eventuell trafik och ni blir lidande) och jag vill flytta med mina gamla inlägg till Wordpress. "DÅ SKA DU HA WORDPRESS.ORG!" skrålas det.
 
Alltså surfar jag in på wordpress.org istället. Laddar ned någon random fil. Följer instruktionerna. Behöver en massa databasuppgifter från mitt webbhotell. Loggar in på one.com. Hittar någon random sida med hieroglyfer. Sen fryser det i mitt huvud.
 
Alltså... jag är en smart individ (självinsikten = mycket god). Men här, här lägger hjärnan av. Jag hade lika gärna kunna suttit med en arabisk lagbok framför mig. Rena grekiskan. Eller arabiskan kanske.
 
#firstworldproblem #bloggarekommerförstå
 
Men det finns ju inte de motgångar och psykbryt som för något gott med sig. Jag lyckades ju ändå kirra min egna mejladress. När jag ändå var inne på one.com och yrade, menar jag. Så från och med nu kan ni skicka era fotbilder och kattdikter till pelle@pellespersonliga.se.
 
Tills vidare ger jag upp att försök att flytta den här bloggen någonstans.
fan ta världen
schmenus

Fan Pellz. Jag har ju försökt hela dagen. Och for what, no fucking creds. Surt. Bah!

Svar: Jag uppskattar din hjälp, det gör jag - men det är inte vad jag vill. Jag får gå på LD's tips här ovan först.
Pelle

Rosita

åhhh kattdikter?? ska skicka alla jag har. puess puess

Svar: MJAU!
Pelle

Julia

I feel you! Ägnade precis min tid åt att skriva ett inlägg om hur det är att plugga istället för att just göra det, plugga.

Ellet

Jag använde ett tillägg som heter "Blogger importer" som slängde över allt därifrån till wordpressbloggen. Det borde ju finnas något tillägg som kan importera från blogg.se också. Har hela bloggen liggandes på en egen DNS (???)/hemmaservern och Loopia (fan jag fattar ingenting heller, det är sambons förtjänst att jag ens lyckades). Att det ska vara så krångligt.

Svar: Blogg.se hade ju så man kom åt DNS:en förr, men nu har de tagit bort det. Antagligen för att alla flyr fältet.
Pelle

ladydahmer.nu

åhh du ska se min wordpressblogg. den är klar men allt ska flyttas över. Detta betalar jag en snubbe för dock så jag kan inte hjälpa dig.

ladydahmer.nu

och nej du ska INTE ha wordpress.com. helt värdelöst. Du ska ha egenhostad.

börja med att signa upp på binero.se (ja binero är bäst)
Installera wordpress på din domän. (fattar du noll så maila supporten)
hitta nåt sätt att föra över

Svar: Ja, jag skaffade ett wordpress.com-konto men det verkade vara så jävla låst i designen (jag är petig som fan). Och så kostade det 99 dollar om året för "premium". Lite väl saftigt. Men okej, jag ska börja med att signa upp mig på Binero. Tack för tipset!
Pelle

Jeanette

JAG HÅLLER MED! Jag fattar fan ingenting och jag är ändå rätt smart och har tillochmed gått webbdesign/uppbyggnadskurser.. vadfan liksom. VARFÖR SÅ SVÅRT? och när man ber folk om hjälp, de ba: GOOGLE! jag ba: MEN VAFAAN, man måste ju förstå hieroglyferna fört att ens kunna fatta hjälpen på GOOGLE?!?!?!

Svar: Jag har också plugga CSS, XHTML, XML, JavaScript osv osv osv osv. Men här stryps hjärnan. Men jag skickade ett IQ-mejl till one.com som kom med ett jätteutförligt och bra svar. Så tips!
Pelle

ladydahmer.nu

wordpress.com är inte bara låst i design utan låst när det gäller plugins osv. Och det är plugins som är the shit.

Sofia

Åååhå, jag har samma problem! Har testat många olika nu. De senaste åren har jag samlat ihop bloggar på säkert fyra olika ställen och nu vill jag samla ihop det. Så bestämde mig för wordpress.org (och följer nog LDs tips) Men liksom, det finns en svensk version, ska jag ha den då!?! Eller är den sämre? Phuu. Hur kan det ha blivit så svårt att googla?

Svar: Gör't! Jag skickade ett mejl som löd, i korta drag, "jag behöver hjälp med att hosta min egen blogg hos er, hur gör jag". Och så hjälpte de mig! Skitbra!
Pelle

Angelica

Säg till om du vill ha hjälp med installationen. Har min obetydliga och minimala blogg på egen domän på one.coms hosting. Inga problem alls att fixa, men alla har ju olika förkunskaper och första gången satt jag också och slet mig själv i håret.

Inläggen kan du importera via rss bland annat. Vet dock inte hur bra det fungerar.. Aldrig använt mig av det, har kört wp från början..

Svar: Tack, men nu har jag lyckats! Jag skickade ett IQ- befriat mejl till One.com och de hjälpte mig med hela processen. Så nu, nu sker det snart! Har till och med hittat mitt tema + raggat hjälp med flytt och importering av bloggen! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Pelle