Lily Allens nya singel.

WOOOT! Mästaren av ironiska och hardcore-sarkastiska låtar, Lily Allen, släppte sin nya video igår. Utan att ha yttrat ett ord om detta på något av sina sociala medier. Jag gillar ju som bekant den här människan och minns hur jag, för åtta år sedan nu, av en slump sprang på hennes MySpace-konto, skar ut mitt hjärta och skickade det till London med post.
 
Jag blev minst sagt betuttad.
 
Så den nya låten då, Hard Out There, vad finns det att säga om den? Jag gillar budskapet att man som kvinnlig artist (eller rent allmänt) sällan duger som man är. Det behövs hud som ska vikas ut, en får inte vara för fet eller för smal, en måste vara banbrytande för den galna sakens skull, att en skolad sångröst inte duger (därav autotune-inslagen) och så vidare och så vidare.
 
En känga kastas också på Azelia Banks som twittrade om att Allens var fet och hennes kids var fula. Eller något. Vem fan vet hur det var (eller än mindre bryr sig)? Jag upprepar bara skit jag konstaterat sanna efter kommentarerna på YouTube. Såatte...
 
Mitt omdöme: mjaaaaaaaeeeeeeeemmmjooooo. Låten är okej. Plus i kanten för "buskapet". Den växer säkert med tiden.
lily allen - ny musik - twörk it
Rebecka

Jag tänkte direkt på dig när jag såg att hon hade släppt nytt!

Svar: Gött, då har jag gjort något rätt!
Pelle

ellin☮r

såg videon en gång, tyckte låten & budskapet var helt jävla awesome. men det var nånting som gnagde - kunde inte sätta fingret på vad, sen hittade jag http://blackinasia.tumblr.com/post/66815998717/lily-allens-racist-new-music-video-hard-out och bara ".... sad but truuuuue". tyvärr

Svar: Men jag tycker inte det här inlägg höll alls. Vill man visa det idiotiska i svart hiphopkultur (som är kvinnoförnedrande as fuck), så tycker jag inte man ska rikta in sig på en enskild kvinna som gör satir på saken? Kan du förstå hur jag menar? Den här #BlackinAsia är klart inne på rasfrågan (bra tumblr-alias btw) till skillnad från LA som pratar de misogyna handlingarna och synen på kvinnor i, framförallt, musikvideos.
Pelle

ellin☮r

Förstår hur du tänker, men jag tycker på samma gång de båda (kvinnosyn och rasism) bör gå hand i hand. Läste nån som skrev ungefär "visst, trist att det blev så i videon, men jag väljer att se det bra budskapet i låten istället" - något vi med white privilege KAN göra, till skillnad från WoC (/PoC) som lever med förtryck och diskriminering 24/7. Vill ha intersektionalitet i min feminism! Hoho.

Sonja

första gången jag hör låten nu och jag gillar den!

men videon?? ://// neeeejjjjjj. Alldeles för mycket "nästan anus-shot". Det är inget fel på anus osv men jag FÖREDRAR annat.

Toraa

Tack för tipset att Lily Allen släppt nytt, älskar hennes röst o texten.
Men videon? Vad är det hon säger sig ogilla som honungen sedan själv gör i videon? Nä...