Lucka 15: "Oh it's healing - bang, bang, bang".

Det är redan dags för lucka femton. Nu börjar vi verkligen närma oss julen med Goliat-kliv. Låt oss prata favoritalbum en stund, för idag har ni chansen att kamma hem mitt absoluta favoritalbum i alla kategorier. Jag talar självklart om The Cardigans mästerverk Long Gone Before Daylight. Jag älskar den här skivan. Faktiskt så mycket att jag tror jag har två exemplar av den, varav ena är sönderspelad. Bokstavligen sönderspelad. Repad till förbannelse. Jag minns så jäkla väl när jag köpte mitt första exemplar. Tanken var att jag skulle svänga in på Siba och köpa någon Absolute-äckel-samling. Men så stod LGBD där bredvid och sken av god kvalité med en sorts helig lyster. Jag blev frälst på plats. Pop-Pelle såg sitt första ljus. Och det är en annan historia för ett senare tillfälle. Men det här är i alla fall riktigt bra, fem sushibitar!
 
Så här är du med och tävlar om ett exemplar av av The Cardigans prisvinnande Long Gone Before Daylight:
 
 
The Cardigans var ju vid ett tillfälle en av Sveriges största musikexporter. Jag menar, vem minns inte världsframgångar som Love Fool, My Favourite Game, Erase/Rewind, Been It och så vidare? Många av hitsen blev dessutom inkluderade i film- och tv-seriesoundtrack, där det kändaste exemplet nog är Love Fool som spelades i Romeo+Juliet.
 
Svara mig på detta: vilken låt är soundtracket till filmen om ditt liv och varför valde du den låten?
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!

 
VINNARE LUCKA 15
Ida som valde "Popcorn" som soundtrack, haha!
Grattis! Mejla mig din adress på pelle@pellespersonliga.se!
lucka 15 - sitbra musik! - the cardigans!
Ida

https://m.youtube.com/watch?v=NjxNnqTcHhg blir mitt val för att den låten sammanfattar mitt liv så bra!

Carola L

Varje dag är jul - just för att om man delar med sig alla dagar så känner man julstämning och frid - och det är inte illa!

Morgan Freeman

Jag snor soundtracket till filmen Juno.
Bästa filmen, och bästa soundtracket. http://open.spotify.com/track/2t0Ci12vaJaYzEmsJL2S1X

Svar: Indeed bra!
Pelle

Ann och nym

Just nu känns det som att en blandning mellan Miley Cyrus, och Veronica Maggio.
Jäkligt kaxigt och grym , men fortfarande lite virrigt, omogen och cool. Försöker hitta lite vem man är. Bryta upp från Disneychannel liksom.

Svar: Men - vilken låååååååt? I needz specfika för att kunna godkänna. Solly.
Pelle

Therese

Jag skulle välja Starry Eyed av Angel Haze eftersom den är så sjukt inspirerande vilket jag absolut vill att filmen ska ha med.
Angel sjunger om att "dream till they come a live" och låten har bara en sön jävla vibe, jag älskar den. Hon hade en askass barndom och att hon visar att hon tror på sig själv efter allt, ja den är en a mina favoriter pg så fantastisk bra och inspirerande, Ett tips!

theresenorden@hotmail.se

Svar: Härlig låt du!
Pelle