Perfekta Instagram-bilder och Pelle som förstör.

Det här inlägget tar emot att skriva, men jag är så jävla irriterad och tänker häva ur mig all skit. Det är ju lite så internet fungerar. Tydligen. Att en lättar hjärtat för främlingar.
 
Ni vet HanaPee, bloggare och mediamänniska? Jag gillar ju henne och hennes blogg och har gjort det i flera år nu. Faktiskt så mycket att jag tvingade mig själv att säga "hej" till hennes i somras (trots bakis som fan och flottig uppsyn) när hon var och jobbade på Popaganda.
 
I lördags så la Hanna upp en bild på sin Instagram när hon var på P3 Guld-galan i Göteborg. En bild med en printscreen över sin mobil och som föreställde en fejkad sms-konversation mellan henne och Veronica Maggio. Jag ska vara ärlig - trodde den var riktig. I en millisekund. Innan jag la ihop ett och ett och faktiskt kom på att den var på skoj.
 
Men ändå, jag kommenterade sagda Instagram-bild och skrev något i stil med (minns inte ordagrant eftersom jag tagit bort kommentaren, förklaring kommer nedan):
En kommentar som spelade på olika Maggio-titlar. En slags ordvitskommentar kan man säga. För att halva media-Sverige var i Göteborg och på vitskusten. Gillar egentligen inte ordvitshumor och skrev kommentaren på en handvänding och utan att tänka. Den blev rätt så oskyldig i mina ögon. Men det var ju dum jävlar visade det sig.
 
Så kom gårdagen och jag satt och kodade nya bloggen med HanaPees och Martin Huss' podcast i örat. Som bara är en av många podcast jag lyssnar på (behövde få säga det, kommer off lite stalker). Hon och hennes kompanjon börjar pratade om töntiga kommentarer på Instagram och att folk försöker vara roliga i Hannas flöde för att... ja, inte fan vet jag - imponera? Och genast när de kom in på ämnet så förstod jag att hon skulle ta upp min ordvitskommentar.
 
Helt rätt. Hanna började sin raljant om hur "töntiga kommentar kan förstöra en hel Instagram-bild" och citerade också min kommentar (ish). Var på jag trycker på paus och lämnar följande kommentar på hennes blogg:
Efter att jag skickat i väg kommentaren så gick jag på toa och gjorde business. När jag är sedan var färdig på dass så återupptog jag lyssnandet. I tron om att raljerandet över min kommentar kanske skulle vara över. Raljerandet var inte över. Hannas egna ord, saxat:
Och det fortsätter en stund till. Rätt så argt.
 
Nu säger ju inte Hanna mitt namn någon gång, till hennes försvar. Men jag vet ju att jag är jag och att jag är den som man syftar på i podden. Försökte spela obrydd till en början (i min ensamhet) och se det roliga i monologen. Men efter ett tag så kom jag på mig själv med att vara stött. En känsla som sedan landande i det jag är nu - irriterad.
 
Vad har man för liv när en sådan här icke-kommentar på Instagram kan uppröra så? Ett jävla fantastiskt liv uppenbarligen. "Meanwhile in Syria...".
 
Jag har svårt att sätta mig in i vad som är så irriterande. På riktigt så fattar jag inte. Sen också att hennes vänner (tydligen) hör av sig och irriterar sig över samma kommentar - vad är det om? Då avhandlar man riktigt viktiga grejer. 
 
Det är inte fråga om någon revolutionerande/elak/hatisk kommentar på något vis, och den var inte skriven för att skada någon. Den var bara jävligt random och ihopknåpad i affekt. Och framförallt skriven på skoj, oavsett om det är med en humor som faller en i smaken eller inte.
 
Jag tackar mig själv varje jävla dag för att jag styrde av journalistplugget och hela "mediadrömmen". Tror jag har för lite intresse i upprätthåll en perfekt yta och för mycket ödmjukhet för att klara av skiten.
hanapee - pelle förstör intstagram
Ellen

Hanna beter sig allt mer som hennes "alter ego" matforsmadonna. Jag läser knappt hennes blogg längre för hon har blivit så dryg? Äeh usch. Blev också irriterad nu.

Svar: Har missat det där med Matfors-Madonna. Konstigt nog. Vad är det om?
Pelle

felicia

Jasså... Har också lyssnat på podden och får skämssköljningar av hennes beteende (!) angående "töntiga" kommentarer. Jag gillar också hanapee, men det här kändes så oproportionerligt uppförstorat och larvigt!! Fattar inte verkligen... Heja dig Pelle! Våga kommentera i vitsform :)

Svar: En ordvits om dagen, håller Maggio-skämten i kragen. Eller något annat mer lyckat svar på din kommentar. Spanks Felle!
Pelle

Katten Jones

Men... Din kommentar var ju kul! Åtminstone lite smårolig. Definitivt inte värd att håna på det viset iallafall. Känns rätt otrevligt faktiskt... Förstår om du inte känner dig så glad just nu. Hade grävt ner mig och gråtit i en vecka säkert. Du rockar Pelle, låt ingen säga annorlunda!

Katten Jones

Men... Din kommentar var ju kul! Åtminstone lite smårolig. Definitivt inte värd att håna på det viset iallafall. Känns rätt otrevligt faktiskt... Förstår om du inte känner dig så glad just nu. Hade grävt ner mig och gråtit i en vecka säkert. Du rockar Pelle, låt ingen säga annorlunda!

Svar: Haha, tack Katten!
Pelle

Helena

Nu tillhör jag visserligen de som aldrig riktigt har förstått mig HanaPees storhet (jag har alltid undrat lite vad det är jag missat), men det där kändes verkligen fånigt. Jag fattar inte heller vad det kan vara som är så irriterande med att någon försöker vitsa till det. Man behöver såklart inte tycka att det är roligt, men tycker man att det är så fruktansvärt töntigt och jobbigt är det väl inte mycket svårare än att ta bort kommentaren.

Svar: +1 på att radera och vara redaktör i sitt kommentarsflöde. Speciellt om en kommentar provocerar en - då kan man ta bort skiten.
Pelle

Marie

Om hon tycker skämtsamma kommentarer är jobbiga så undrar jag hur hon tacklar hatkommentarer...

Svar: Hon sa i samma podd att hon inte får så mycket hat längre. Analysera det.
Pelle

Ida

Jag gillar också Hanna och tycker att hon är briljant i 9 fall av 10,i den nämnda podden var hon det definitivt inte... Ska absolut inte försvara henne, men det är ganska tydligt att det är något annat än ordvitsar och "töntiga kommentarer" som skaver. Jag hoppas att din irritation släpper och att du fortsätter vara awesome och skriva ordvitsar! Världen behöver fler ödmjuka människor och färre perfekta ytor. Fler som du.

Svar: Kanske. Känns dumt att spekulera i det, men hoppas att allt löser sig för henne i alla fall :) Och spankz Ida förresten!
Pelle

Maja

Jag som tyckte din kommentar var skitkul och klockren ju! Och hur man nu kan irritera sig så mycket på en kommentar förstår jag verkligen inte?? Elaka/hatkommentarer förstår jag, men aldrig en sån här. Och bara för att en kommentar är rolig så betyder ju inte det att man har "försökt" utan en del människor är ju bara roliga naturligt. Som du till exempel. Och jag älskar humor!!! Ta inte åt dig

Svar: Man kan lita på dig, Maja-jävel! ;)
Pelle

Maja

ta inte åt dig av Hanna menar jag! Mina komplimanger ska du däremot ta åt dig av

Sara

Hanna har ingen humor? Jag säger som någon här ovan, jag har också slutat läsa henne för hon är inte kul längre. Hon har divat till sig på ett ocharmigt sätt. Nu läser hon säkert detta och raljerar om det med. Be my effing guest så att säga :P

Sandra

Meh, tyckte iaf att din kommentar var kul!

Svar: Haha, tack! Eller som Maggio skulle ha sagt; "Vinnaren" (<-Pelle)
Pelle

Ellen

Matfors-madonna kallar hon sig själv när hon får hybris. Hon kommer från matfors eller TYP matfors vad jag har förstått det som (ingen aning om vart det ligger). Och jag kan inte förstå att en människa med den självinsikten ändå beter sig så elitistisk. "Härlig" tjej osv :)

Milla

Jag tyckte din kommentar var kul. Lite fyndig omväxling från alla andra kommentarer man kan läsa hos "offentliga personer". Jag tycker också om Hanna och lyssnar alltid på deras podcast. När jag hörde henne börja prata om kommentaren så blev jag liksom många andra lite illa till mods, lite samma känsla som när de "coola" tjejerna i skolan såg ner på alla andra. Aja, om man är töntig bara för att man vill sprida lite fucking humor så joinar jag mer än gärna klubben! #teampelle

my

För det första var din kommentar skitrolig, för det andra beter hon sig som ett drygt as.

Mästerkocken

Hela grejen är så konstig!

Lyssnat på ett par avsnitt av podcasten, men inte riktigt fastnat i den. Däremot har jag alltid gillat Hanna (var flitig bloggläsare innan, dock tar bebis upp tiden nu ;)) och tycker hon verkar skön och vettig. Tills detta - så otroligt märkligt! Var ju tvungen att lyssna på senaste avsnitten nu, väldigt ocharmigt och jobbigt avsnitt.

Det spelar nästan ingen roll vad för kommentar hon tagit upp, gör man på det sättet hon gör kan så gott som alla kommentarer smulas ner och bli "pinsamma" (för övrigt tyckte jag din kommentar var kul, men jag är oxå ganska töntig).

Jag förstår inte heller hur man kan irritera sig så på vänliga kommentarer. Elaka som kommenterar förstår jag så klart man kan bli arg över... Men när folk som lyssnar på henne och följer henne blir hånade för att vara för "töntiga" för hennes smak är bara extremt drygt.

ida

MatforsMadonna är det hennes Anton kallar henne när hon går hybris och beter sig som att hon "är nåt". Ganska uppenbart att du inte är stalker om du missat det ;) Tror hon tagit upp det i typ tre poddar och lika många blogginlägg.

Luna

Jag fattar inte grejen med Hanapee, tycker inte hon är rolig. Det där du skriver om är ju ren och skär mobbing på högstadienivå. Ta inte åt dig för vad idioten säger, det verkar som att hon har fått hybris och tror det är okej att förlöjliga andra.

Karin

Älskar Hanapee över allt annat MEN....
när jag läste din kommentar på hennes bild fnissade jag allt till och tyckte du var rätt så finurlig (och detta var till och med innan dom tog upp det i podden)..... men jag kanske är lite töntig hehe

Mi

Omg omg omg.. Haha. Asså VEM bryr sig? Tycker töntighetsnivån på att ens TA UPP DETTA I SIN POD är myyycket högre än töntighetsnivån på kommentaren i sig. Aja. Hon borde förresten va glad och tacksam att folk ens kommenterar.. Bit ej den hand som föder dej, hett tips till denna Hanna P

Hanna

Mmmm, försök tänka på att podden trots allt är som ett samtal mellan två kompisar och att det är omöjligt att "censurera" sig från allt en säger och att ens kommentarer kanske låter lite väl hårda. Tyckte ändå det kändes som att hon fattade själv att det är onödigt och konstigt att bli irriterad av "töntiga" kommentarer och sen bad hon ju om ursäkt 95756392254 ggr efteråt(Yes jag räknade). Försöker inte bagatellisera att du blev stött eller så, men jag älskar både dig och Hanna! Ni båda är så roliga och fina!

Linnea

#teampelle

Ellet

Eh, jag är mållös. Det är väl bara fint om folk försöker vara roliga i ens kommentarsfält? ELLER? Om det är töntigt så är jag töntig! DORKS UNITE!

Chrissie P

Meh! All rätt att känna sig irriterad! Hon kan va töntig (sådeså!) *stenhård på combacks*

Ellet

Och alltså? Att rapportera om Anna Books fula Instagrambilder? VILKA ÄR NI? Varför? “Nöjes”journalister? Låt människan ha sina fula bilder ifred, det är väl hennes val och hennes bilder och inget två stycken behöver sitta och diskutera i en podd med massor med lyssnare? Nej, fyfasen.

Emma

Tyckte den var kul! Fyndigt = bäst!
Men om man nu inte tyckte det så är det väl bara att acceptera att man slösat den sekunden det tog att läsa av sitt liv och gå vidare....

Ida

Du är så bra!

Linn

Jag skrev ett "rim" med typ 10 U2-titlar i för att få mina föräldrar att fatta att de skulle få U2-biljetter av mig i julklapp. Tur att jag inte känner HP och berättade det för henne. Friendship over osv.