Serial.

Jag scrollade i min podapp i förra veckan, urless på alla mina favoritpoddar som jag lyssnat om flera gånger, samtidigt som jag inte var på humör för någon SR-produktion. Lyssnar mycket på Sveriges Radios poddar, det gör jag. Men ibland står public service en upp i halsen. Jag var kvävd av P3-programmens behov att vara onödigt ungdomliga och trött på P1:s ständiga korrekthet. Som väl är ett ord?
 
Så jag browsade och browsade och browsade. Sprang på Serial och en klocka började ringa långt bak i huvudet. Långt, långt bak i en av loberna. Jag hade hört gott om den. Och det var allt jag behövde där och då - jag tröck på pläj jag!
 
Och jag är så jävla hooked på den här podden nu. Lite arg för att jag var så sen på bollen, men samtidigt glad för att jag hade hela säsonger av material att bara beta av. Jag kör avsnitt efter avsnitt, back to back. Har aldrig haft så koncentrerad blick på jobbet som under den senaste veckan, när jag på en och samma gång skötte jobb, lyssnade på ett mordmysterium och förde min egna utredning i huvudet. Jag gillar upplägget, dramaturgin, intervjuerna med verkliga människor som var med osv osv.
 
Nu har jag lyssnat färdigt på säsong ett och håller som bäst på att dyka in i alla artiklar på nätet. Snacka om att detta skapat en sekt av hängivna fans/hobbyutredare. Själv håller jag mig nog objektiv i frågan, i alla fall så här inför okänt och känt folk på nätet. Men inne i skallen.... här vet jag vem som är skyldig.
 
När man tänker efter så är det vidrigt egentligen att ett mord på en high school-elev skapar en sådan... "podpsykos". Kanske är bäst att backa undan och rannsaka sig själv.? Det ska jag. Efter att jag lusläst den här hemsidan som tar upp det här ur den där vinkeln..........................................
Har du typ... tio timmar över - lyssna på Serial!
Helena

Jag är sjukt sen på bollen med allt vad poddar heter, men efter att jag för ett tag sedan började lyssna på P3 dokumentär är jag fast. Jag har precis börjat lyssna på Serial (precis = i förrgår) och har bara hunnit med de två första avsnitten (jag kan omöjligen lyssna när jag jobbar, för det går verkligen inte att lyssna på någon som pratar samtidigt som jag översätter) men det känns väldigt lovande så här långt. Jag skulle vilja börja googla, men då misstänker jag att jag kommer att få svar som jag inte vill ha än, så jag får hålla mig...

Anonym

Men hallå vilken hemsida? Du får ju länka!! :)