Pratglada människor på buss.

Jag i en perfekt värld
 
Väkommen till dagens I-landsproblem!
 
Så i lördags var det fint väder. Det var första dagen på långledigheten. Det var feeling. Jag och min vän drog in till stan för att sluta upp med en eller ett par personer till. Vi började med indiskt käk och slutade sedan på en uteservering hela kväll och natten fram tills det att bussen gick hem.
 
Och det är där jag vill landa idag: bussresorna hem. Varför - åh gud varför - ska det alltid vara någon störig sate som ska envisas med att hålla låda med en på bussresan hem? Vad fasen, jag är semi-lullig och seg - låt mig vara! Men det är alltid någon "happy drunk" som ska diskutera med alla och tvinga alla att väga in i puckade sakfrågor. 
 
Som i lördags, när vi stod i kön in till bussen för att betala och någon börja härja långt bak i kön. "ÖH! Jag ääääälskar hans skägg, det är ett sådant skägg jag haaaaa" och så får jag en hand på axeln. "Ursäkta, min sambo gillar ditt skägg". Osäker på vad jag skulle svara (märklig komplimang, visst?) så svarade jag bara "ah men tack, jag har odlat det själv" och slänger iväg ett smile. #civiliserad Han säger något mer och jag hör inte riktigt. Vi betalar för vår bussresa och slår oss ned långt bak i bussen. Mitt bussällskap säger "jag lovar att han [mister happy drunk] kommer sätta sig bredvid oss och inte hålla tyst en sekund".
 
Vi fick fel, han och hans sambo hamnar längst fram i bussen. Pust! Vi undkom han och hans eventuella raljerande en hel bussresa. Men då ser jag hur han vrider på huvudet, kollar bakåt i bussen, reser sig upp och trevar bakåt. STÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖN!
 
Vi fick rätt, det blev inte en tyst sekund. Jag var "snyggskägg" och fick svara på diverse dret som ploppade upp i den här snubben huvud. Någon kille som slumrade några säten bakom oss hade solbrillorna på sig och blev väckt i tid och otid för att happy D skrek "ÖJ! HÅKAN HELLSTRÖM! VAD TYCKER DU?". Värst utsatt var dock mitt bussällskap som blev tvungen att utstå korsförhörens korsförhör.
 
Och alltså - jag klagar ju inte egentligen. Hellre en muntergök som fått ett par glas för mycket, än ett svin som bara muckar bråk (jag har upplevt båda). Men dessa människor tycks sakna förmåga att känna av sin publik. Absolut noll personer var sugen på att kvartssamtal där mitt i natten, småtimmarna mellan lördag och söndag. Men det blir så. Varje gång!
 
Vad säger ni?
 
Rant over.
bussresor och fyllon
Ida L

Jag älskar att åka buss ensam. Älskar. För några år sedan skulle jag åka från Göteborg till Malmö och jag såg fram emot ca 4 timmars lugn och ro. Slutade med att jag fick en gammal man bredvid mig, hela vägen till Helsingborg... Han var oerhört generös och delade med sig av både sin livshistoria och sina förkylningsbaciller.