Mina tre bästa skräckfilmer på Netflix.

Jag älskar ju som bekant Netflix och jag är sedan länge ett stort fan av skräckfilm. Tyvärr så går ju Netflix och deras skräckkategori inte sådär skitbra hand-i-hand. Det är mycket B-filmer. Faktum är att det är så mycket B-filmer att man till och med valt att ha en subkategori som heter just "B-skräckfilmer". Nuff said.
 
Men jag har hur som helst luskollat i den här kategorin på Netflix och har hittat mina favoriter. Må hända att de inte är gemene filmrecensents favoritrysare, men för mig har de inbringat den där känslan som jag ofta är ute efter när jag ser på rysare. När eftertexterna drar igång så ska jag fortfarande sitta som på nålar och fundera på huruvida jag kommer kunna sova kommande natt eller ej.
 
Så om vi bortser från klassiker som Exorcisten, Alla helgons blodiga natt och The Shining (jag gillar alla!) som alla faktiskt finns och förfinar skräckhörnet av Netflix - här är mina tre favoritskräckisar!
 
HUSH - Framgångsrik författare blir terroriserad av en psykopat på mördarstråk. Låter kanske som något man hört förr, men se det är det inte. Huvudrollsinnehavaren är döv och hör således inte sin förövares nästa drag. Sjukligt nervkittlande och helt min smak.
 
THE STRANGERS - Ni anar ett tema? Ja. Film nummer två i ordningen om psykopater som sprider skräck. I det här fallet så börjar hela filmen med ett par som gjort slut och som kommer till den stuga de hyrt öven helgen för romantisk semester. Ja, början är lite luddig, så långt är jag beredd att kritisera denna rulle. Men sen blir det spännande med mystiska knackningar på dörren, främmande (och maskerade!) personer i hemmet och mycket, mycket mer. Jäkla bra, se!
 
DARK SKIES - Medelklassfamilj i USA som börjar uppleva mystiska företeelser med möbler som ställs på ända, hundratals fåglar som kraschar in i deras hus och minnesförluster där ingen minns vad de gjort under stora sjok av tid. Barnen talar om en ondsint John Blund men päronen gissar på att det är ett annat väsen som hemsöker familjen. BAM! Fan vilken fint text jag fick till, eller hur? Jag gillar den här rullen, även fast jag vet att den är en riktig vattendelare. Den är spännande som fan + att jag alltid gillat Keri Russell som verkligen briljerar i denna film!
 
Andra bra skräckfilmer på Netflix: Silent Hill, Oculus och Cloverfield.
 
Och nu är det den tiden i inlägget som jag frågar efter era bästa Netflix-tips. Har ni några? Vad som helst i vilken genre som helst!
dark skies - netflix and fuck - sämsta hushållssysslan - the strangers
Isabelle

Åh tycker också om Strangers, Hush och Cloverfield!! Tycker att Strangers är typ föregångaren till The Purge-filmerna (nu vet jag inte vilken som kom ut först men men. Har ej Netflix men fortsätter på ditt skräcktema! Shutter, A tale of Two sisters (om du inte vill se det asiatiska originalet finns en amerikansk också, tror den heter typ the others eller nåt... googla haha! Men helt ok den också). Gillar sinister, conjuring-filmerna, hide and seek, dead silence (!!). Nån där du ej sett kanske?

Svar: The Conjuring 2 såg jag på bio på premiären. Så jävla läskig, haha! Bättre än ettan i min mening! Dead Silence är den med dockor va? Den har jag för mig var helt okej! A tale of two sister: skriver upp!
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

Isabelle

Grave Encounters tyckte jag var helt okejbra också, glömde den.. hur känner du för SAW-filmerna? Jag är ambivalent inför dem... Alltså uppskattar konceptet och diggar plotten MEN så kn jag känna att det är liksom lite för mycket blod och överdrivet och grejer?

Svar: Grave Encounters har jag sett, men jag var nog inte på rätt humör den gången. Kan uppskatta "handhållna" filmer annars, men just den gången var jag inte imponerad. Ska ge den en chans till. SAW däremot, bara vidrigt och rätt lamt storymässigt.
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson