Pelle tipsar om skräpkultur.

Jag vet inte vad som hänt på sistone, men jävlar vad min hjärna riktat in sig på allt vad skäck heter. Ni vet, det som vanligtvis brukar ses som "fulkultur" av "det fina rummet i kulturvärlden". Men vad sådant folk om vad som är bra och inte egentligen? Låt oss vara ärliga - finns det något finare än att se/höra/läsa om något som ger en kalla kårar längs hela ryggraden? Nej. Inget klår det.
 
Så det enda självklara här är ju att jag delar med mig av mina skräck- och rysarfavorit från den senaste tiden, från alla möjliga medier och tidsperioder. Vi kör!
 
Weeping Angels-statyerna från Doctor Who
Jag är inget inbitet Doctor Who-fan, jag ska inte ljuga. Men jag blev tipsad om att se avsnitten som handlar om Weeping Angels, ett väsen som har formen av änglar och är i sten. De är alltså statyer Men de är inte fullt så välvilliga som man kan tro, trots sitt heliga yttre. Utan istället är de mordiska varelser som endast rör sig när ingen ser på, vid minsta blinkning eller i mörkret. Jag får panik av de här avsnitten och försöker föreställa mig en värld med statyer som rör sig när ingen ser. Jag skiter på mig av bara tanken.
 
Lida av Stephen King
Den här boken läste jag under min och Ellens tripp till Thailand. Det är en fruktansvärt bra och fruktansvärt vidrig bok om Annie Wilkes, en före detta sjuksköterska, som stänger in sin favoritförfattare i sitt hem och tvingar honom att skriva en uppföljare till sin favoritbokserie om Lida Chastain. Det är misshandel, amputeringar, vredesutbrott och allt annat som hör en bra King-rysare till. Hemma i Sverige så såg jag också filmatiseringen av boken som kom 1990 och med Kathy Bates i en av huvudrollerna. Den var också bra, men boken var såklart bättre!
 
Helenas Horror, konto på Instagram + blogg
Här om veckan så började ett konto, Helenas Horror, att följa mig på Instagram. "Sweet" tänkte jag och följde tillbaka. Blev ej besviken och jag har fått mycket bra tips! Det finns även en blogg [länk här] som är minst lika bra. Är också nyfiken på vem denna Helena är och undrar om det kaaaaaanske inte är samma Helena som kommenterar härinne mellan varven? Är det du, Helena? Eller finns det två av er ute i etern?
 
Resident Evil 7: Biohazard (PS4-spel)
Det nya Resident Evil-spelet är riktigt jävla läskigt och är det första i spelet i serien med first person-perspektiv, vilket jag alltid tycker är ett kvitto på att att skräckspel kommer att bli ännu mera läskigt. Jag har kommit ungefär fem eller sex timmar in i spelet och det håller en verkligen skräckslagen hela jävla tiden. Det är ortroligt välgjort och har en bra plot så här långt. Det är något annorlunda från de tidigare RE-spelen (vad jag vill minnas). På ett mycket bra sätt, jag rekommenderar det varmt!
 
Spöktimmen, podcast
Hittade den där podden av en slump när jag kollade igenom topplistan på min Podcaster-app och tänkte att "ja, det här verkar ju lovande" och tryckt på play. Blev glatt överraskad! Podden drivs av Linn Larsson och Jenny Borg som tar upp ämnen inom det övernaturliga, true crime och mysterier. Det vrids och det vänds på teorier och möjliga förklaringar, vilket ger podden sina ovanliga charm. Tjejerna har också en superbra dynamik i sina samtal och deras podd har seglat upp som självklar favorit hos mig. Den är ett mycket starkt tips, oavsett om du gillar skräck eller är en "sådan" som gärna undviker allt läskigt. [Länk till hemsidan]
 
Buzzfeed Unsolved, serie på Youtube
På en av Buzzfeeds många Youtube-kanaler, Buzzfeed Blue, så har de en skitbra serie som heter Unsolved. Denna serie påminner lite om Linn och Jennys Spöktimmen-podd, bara att här har vi istället rörlig media och två programledare som åker "ut på fältet" och undersöker hemsökta hus och brottsplatser i egen hög person. Programledarduon består av skeptikern Shane och den troende Ryan och de här två snubbarna, med sina högst olika syn på övernaturliga ting och teorier, är så jävla roliga och duktiga på sitt jobb. Men det blir emellanåt också lite läskigt, så jag höjer ett varningens finger till alla känsliga där ute. Om jag sett samtliga avsnitt fyra gånger? Ja.
 
 
Det var mina tips det! Om du har något tips, så lämna gärna en kommentar!
skräck
Katten Jones

No sleep podcast. Så jävla bra 😊

Svar: Jag har försökt, men behöver nog ge den en chans till. Visst är det fristående avsnitt? Några tips?
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

Helena

Nä, det är faktiskt inte jag. Otroligt nog finns det fler Helenor där ute med god smak ;-) Men tack för tips om nytt konto att följa!

Eftersom jag vet att du läst Färjan av Mats Strandberg (då det var här jag hörde talas om den första gången) kan jag tipsa om att han alldeles snart kommer ut med en ny bok vid namn Hemmet, som känns sjukt lovande. Ett annat tips är Justin Cronins trilogi som börjar med The Passage. Det växlar mellan riktigt obehagligt och lugnare partier, men så sjukt helgjuten och imponerande bokserie.

Svar: Ja, men varsågod! Och ja - tagga Strandbergs nya bok! Det blir gött när den kommer! :D
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

Katten Jones

Jag har lyssnat från början och är snart ifatt om jag bara ser till att ha några tvättdagar (prenumererar också på mr creepypasta, archive 81(?), svenska mordhistorier, Creepypodden, cracked m fl) så kommer inte direkt ihåg var de där historierna som jag fortfarande får ångest av ligger... Vet att det finns några som är sådär, men jag tycker att de är övervägande bra. Har mina favoritröster så klart 😊 Men man ska väl gilla övernaturliga storys om det ska funka är klart. De är i majoritet trots allt.

Katten Jones

En annan grej, som kan vara svår att få tag på, är Masters of Horror (2005-2007). Fristående avsnitt varav vissa är riktigt obehagliga och andra är mer "meh". Fear Itself (2008) är i samma stuk. Både bra och dåligt.

Sen kan man ju se Tales from the Crypt, men det är inte mycket som är läskigt där. Mest kul. Om man inte är väldigt lättskrämd är klart.

Svar: Ja! Tales of the Crypt var ju the shit när man var liten! Minns avsnittet (avsnitten?) med Whoopi. :P
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson