Lucka 23 - The Virgin Suicides

Vi kör en tillbakablick även idag och går hela vägen tillbaka till 1999 års bästa film, The Virgin Suicides. En film som jag tror är Sofia Coppolas först långfilm. Men vad vet jag om den saken? Inte mycket. 
 
Handling i korthet: fyra systrar sörjer sin döda syster, som tog sitt liv genom att hoppa från husets övervåning och rak ned på ett staket med vassa pålar (?). Ett grabbgäng blir nyfikna på de mystiska - och fortfarande i livet - systrarna Lisbon. Ingen vet något om de mer än att de har en sträng farsa och en väldigt religiös mor. Den som styr i syskonskaran är Kirsten Dunst, som gör allt som en rebell gör för att provocera sina päron. Filmen slutar upp i en väldigt stark och vidrig scen. Spoiler!
 
Den här DVD:n har jag på vinden och den har jag lyckats repa på något vis. Vill minnas att min sketna DVD-spelare vägrade spela upp skiten, utan envisades med att spotta ut filmen. Jag behöver testen exet igen i lite nyare maskiner. Bra film i alla fall. Och med ett (såklart) bra soundtrack. Tips!
julkalendern - lucka 23 - the virgin suicides