Lucka 3 - Edge of Tomorrow

Det här alltså, nu ska ni få höra på spännande saker alltså. Den här filmen blev jag rekommenderad av Netflix att kolla på när det begav sig. "Jaha" tänkte jag och tryckte play. Trodde inte för en sekund att det skulle vara något för mig. "Verkar för sci-fi och jag som inte gillar Star Trek" typ. Plus att Tom Cruise är med, han verkar ju vrickad bland soffor (och så har vigt hela livet åt sin sekt........). Fast helt ärligt så gör ju herr Cruise jävligt bra filmer. Eller hur? Mission Impossible-rullarna är ju helt klart sevärda i alla fall.
 
Handling i korthet: oerfaren sergeant (?) blir utkastad i strid mot en massa aliens som verkar kunna se in i framtiden och alltid veta var människan befinner sig i kampen mot jordens vara eller icke vara. Mitt i en fight får han över sig lite alienblod och märker snart att han inte kan dö. Han vaknar istället upp samma vid samma tillfälle dag efter dag. Rätt snart märker han att Emily Blunts karaktär har drabbats av samma skit och de blir varandras bundsförvanter.

Det här är spännande! Man sitter som på nålar från sekund ett. Jag har kommit på att jag verkligen gillar Emily Blunt också, hon är riktigt bra på allt hon tar för sig. 
edge of tommorw - julkalendern - lucka 3