Vänner 2.0 (Dag 55)

Jag, liksom resten av världen, nåddes i lördags av nyheten att Vänner-gänget ska återförenas för ett HBO-specialavsnitt. Oklart är fortfarande vad avsnittet kommer handla om eller om det bara kommer bli att intervju-avsnitt. 
 
Först: blev glad.
Sedan: mjaaaa.
Nu: osäker.
 
Jag dyrkade ju Vänner förr om åren. Var ett stort, stort fan och samlade på diverse memorbilia (brädspel, böcker, muggar, paraplyn, tavlor och så vidare). Såg om skiten förra året och kan fortfarande alla repliker. Men serien alltså... den har inte åldrats väl. Skämt som var "okej" då känns jävligt sunkiga nu. Inte seriens fel i sig - tiderna förändras. Men har den ändå inte fått leva kvar oförtjänt länge nu? Det är ju 16 år sedan i år som den gick i graven, är det inte dags att helt släppa skiten. 
 
Eller? Bara jag?
bucketlist - friends - pelles bucketlist 2020 - phoebe i vänner när hon får hummus på sin klänning - vänner
A

Jag var också ett stort Vänner-fan som ung. Håller med om att Vänner inte åldrats väl men jag ser fram emot revival-avsnittet. Förhoppningsvis lämnar manusförfattarna sexismen och allt annat som inte längre känns så skrattframkallande i 00-talet och tar med det som blir kvar in i 20-talet. Hur mycket som blir kvar återstår att se då det känns som att minst 50% av seriens skämt inte funkar idag.